Wybory uzupełniające na Osiedlu Rąbin

Dnia 16 lipca br. w okręgu nr 16 (Rąbin) odbyły się uzupełniające wybory do Rady Miasta Inowrocławia. Jak można było przypuszczać termin w środku lata nie był odpowiednim dla przeprowadzenia wyborów. Frekwencja wyniosła niespełna 7%. W wyborach SLD był reprezentowany przez wiceprzewodniczącego RP w Inowrocławiu Marcina Pietrzaka, który w swoim debiucie spośród 4 kandydatów uzyskał drugie miejsce, zdobywając 15% poparcia wśród głosujących.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych.