Nowa Przewodnicząca SLD w Płocku

dodano 2015-03-02 21:25 w kategorii: Informacje

Miło nam poinformować, że Konwencja Płockiego Sojuszu Lewicy Demokratycznej zwołana w dniu 28 lutego 2015 roku, wybrała na Przewodniczącą płockiego SLD, Panią Litosławę Koper.

W Konwencji wzięło udział 105 z 150 członków. W wyborach nowego przewodniczącego głos oddało 98 osób, z czego 95 wskazań było ważnych. Panią Litosławę poparło 55 osób. Jej kontrkandydatem był Piotr Tollik, który otrzymał w głosowaniu 40 głosów. Piotr Tollik dotychczasowy Zastępca Przewodniczącego zachował stanowisko.

Nowa Przewodnicząca od wielu lat jest aktywnie związana z Płockim Sojuszem Lewicy Demokratycznej. Pracowała w biurze Posłanki Jolanty Szymanek-Deresz, dwukrotnie ubiegała się o mandat do Rady Miasta Płocka z ramienia SLD, uczestniczyła w wielu kampaniach wyborczych. Zawodowo związana od lat z płocką oświatą, aktualnie Dyrektor Młodzieżowego Domu Kultury w Płocku.

Jednym z najważniejszych działań partii jest jej organizacja wewnętrzna oraz działalność statutowa. Przygotowując konwencję, członkowie Zarządu płockiego Sojuszu, odbyli wielogodzinne rozmowy z członkami partii, których wynikiem było powołanie zespołów do przygotowania tez programowych dla Płocka. Podczas Konwencji tezy te zostały zaprezentowane i przekazane członkom partii do dalszej dyskusji w Kołach.